Naujienos

Daugiau naujienų senojoje Lietuvos Kolpingo draugijos svetainėje

2018 m. rugsėjo 28 - spalio 01 dienomis Lietuvos Kolpingo draugijos Nacionalinė sekretorė Lina Kalibataitė ir Lietuvos Kolpingo draugijos pirmininkas  kanauninkas Saulius Filipavičius dalyvavo Šveicarijos Kolpingo draugijos 150 metų veiklos minėjime bei atsisveikinime su ilgamečiu Šveicarijos Kolpingo draugijos nacionaliniu sekretoriumi p. Bernhard Burger.

2018 m. rugsėjo 27 d. Lietuvos Kolpingo draugijos Nacionalinė sekretorė Lina Kalibataitė vyko į K. Adenauer fondo veiklos Baltijos šalyse 25-erių metų minėjimą Rygoje.

Portugalijos Kolpingo draugijai iniciavus naują tarptautinį jaunimo mainų projektą “Art and Heart – Tools to Connect People, Change the World” (lietuviškai - „Meniškumas ir nuoširdumas – priemonės keičiant pasaulį“), Lietuvos Kolpingo draugija džiaugiasi galėdama pakviesti mūsų šalies jaunimo atstovus prisijungti prie įdomių jo veiklų.

Gegužės 25-27 d. Lietuvos Kolpingo draugijoje, Kaune, vyko Europos Kolpingo draugijų kontinentinė konferencija, tuo pačiu paminėtas ir Kolpingo draugijos 25-erių metų veiklos jubiliejus Lietuvoje. Renginio partneris ir pagrindinis rėmėjas – K. Adenauer fondas Lietuvoje, šiais metais taip pat minintis savo veiklos 25-tį. Konferenciją savo dalyvavimu pagerbė Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas.

Ilgametė Lietuvos Kolpingo draugijos narė, Ignalinos Kolpingo šeima, nuosekliai ir entuziastingai vykdydama dvasingumą stiprinančius ir bendruomenę ugdančius projektus, sukauptą turiningą patirtį panaudojo išleisdami knygą „Kai Dievas prakalbina...Tikėjimo liudijimai“, kurioje sudėjo jautrius ir nuoširdžius įvairių bendruomenės narių tikėjimo kelionės aprašymus.

Kovo 22 d. Vilniuje, Valdovų rūmuose iškilmingai įteikti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai. Renginį organizavusios Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos komisija ir internetu balsavę žmonės jais įvertino labiausiai žmogaus teisių srityje 2017 m. nusipelniusius asmenis, organizacijas ir iniciatyvas.

2018 m. kovo 16-17 d. Troškūnuose vyko Lietuvos Kolpingo draugijos ir Kolpingo fondo metinis susirinkimas, kuriame dalyvavo gausus būrys kolpingiečių iš įvairių Lietuvos miestelių. Atstovams iš 11 skirtingų Kolpingo šeimų buvo pristatyta 2017 m. Draugijos veiklos ataskaita, Kolpingo Fondo finansinė ataskaita. Kolpingo draugijos Nacionalinė sekretorė Lina Kalibataitė pristatė naują Kolpingo draugijos projektą, skirtą vyresnių žmonių užimtumui didinti ir priminė apie būsimą Draugijos 25-mečio minėjimą gegužės mėn.

2017 m. lapkričio 30 d. Vilniuje, Vilniaus universiteto Mažojoje auloje vyko Lietuvos Kolpingo draugijos organizuotas renginys „Lietuvos religinių bendruomenių forumas už taiką ir pielitinę visuomenę“. Šis renginys tapo unikalia galimybe susitikti įvairioms Lietuvoje veikiančioms religinėms bendruomenėms ir visiems, kurie jas palaiko. Forumo metu buvo aptariama religinių bendruomenių pozicija vis aštrėjančiame geopolitiniame kontekste, diskutuojama apie tikinčiųjų požiūrį į valstybės ir religinių bendruomenių santykį  bei pilietiškumą.

Lietuvos Kolpingo draugija, katalikiška nevyriausybinė organizacija, kartu su  Vokietijos ambasada,  kviečia Jus į „Lietuvos religinių bendruomenių forumą už taiką ir pilietinę visuomenę“.

Šis renginys – unikali galimybė susitikti įvairioms Lietuvoje veikiančioms religinėms bendruomenėms ir visiems, kurie jas palaiko. Forumo metu bus aptariama religinių bendruomenių pozicija vis aštrėjančiame geopolitiniame kontekste, diskutuojama apie tikinčiųjų požiūrį į valstybės ir religinių bendruomenių santykį  bei pilietiškumą.

Lietuvos Kolpingo draugija, bendradarbiaudama su Konrado Adenauerio fondu, 2017 m. spalio mėn. pratęsė savo tradiciją ugdyti jaunuosius Lietuvos piliečius apie politiką ir didinti jų sąmoningumą dalyvaujant valstybės gyvenime. Vienos dienos seminarai „Demokratija – kas tai?“ vyko penkiose Lietuvos gimnazijose, skirtinguose regionuose.

Pages