Single blog

Lietuvos Kolpingo draugijos iniciatyva nominuota religijų ir įsitikinimų įvairovės srityje

Kovo 22 d. Vilniuje, Valdovų rūmuose iškilmingai įteikti Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai. Renginį organizavusios Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos komisija ir internetu balsavę žmonės jais įvertino labiausiai žmogaus teisių srityje 2017 m. nusipelniusius asmenis, organizacijas ir iniciatyvas.
Lietuvos Kolpingo draugijos 2017 m. vykdyto projekto „Lietuvos religinių bendruomenių forumas už taiką ir pilietinę visuomenę“ idėja buvo nominuota už religinių bendruomenių subūrimą tarpusavio pažinimui ir bendrystei. Šiame 2017 m. lapkričio 30 d. vykusiame Forume bendruomenės aptarė religijų ir valstybės santykius, tarpreliginio dialogo galimybes. Iniciatyva prisidėjo prie šalies religijų įvairovės pažinimo ir religijos laisvės principo puoselėjimo.
Kaip teigė Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė, „nominuoti žmonės yra Lietuvos pasididžiavimas, jų darbai kiekvieno mūsų kasdienybę padaro demokratiškesnę“.
Lietuvos Kolpingo draugijos atstovai džiaugiasi įvertinimu ir dėkoja visiems prie šios iniciatyvos įgyvendinimo prisidėjusiems.
Daugiau apie renginį: http://www.lygybe.lt/lt/valdovu-rumuose-isdalyti-zmogaus-teisiu-oskarais-vadinami-apdovanojimai

Tags: