Single blog

Ignalinos Kolpingo šeima pristatė knygą „Kai Dievas prakalbina…Tikėjimo liudijimai“

Ilgametė Lietuvos Kolpingo draugijos narė, Ignalinos Kolpingo šeima, nuosekliai ir entuziastingai vykdydama dvasingumą stiprinančius ir bendruomenę ugdančius projektus, sukauptą turiningą patirtį panaudojo išleisdami knygą „Kai Dievas prakalbina…Tikėjimo liudijimai“, kurioje sudėjo jautrius ir nuoširdžius įvairių bendruomenės narių tikėjimo kelionės aprašymus.

Ignalinos Kolpingo šeimos pirmininkė Agota Ramutė Rimšelienė pasidžiaugė, jog jos pasirodymas lemtingai sutapo ir su Lietuvos šimtmečio jubiliejumi, ir su Kolpingo draugijos 25-mečiu.  Šioje knygoje skaitytojas ras informacijos apie Kolpingo draugiją ir Ignalinos Kolpingo šeimą, įspūdžius iš piligriminių kelionių, daug rašinių pastoracine tematika, kurie buvo spausdinti ir “Naujoje vagoje”. Kalbėdama apie knygą, Agota Ramutė Rimšelienė minėjo, jog labiausiai paslaptinga, intriguojanti yra toji knygos dalis, kur sudėti tikėjimo liudijimai. Šiokia tokia paslaptis čia vis dėlto išlaikyta: iš trijų dešimčių liudijusių tikėjimą krikščionių visi pasirašo tik vardais, ne visi drįso pateikti šalia teksto savo nuotraukas. Pateikusiųjų liudijimus amžius – kuo įvairiausias: nuo aštuonerių iki aštuoniasdešimt šešerių.

Šventiniame renginyje dalyvavęs Lietuvos Kolpingo draugijos pirmininkas, Anykščių rajono Troškūnų parapijos klebonas Saulius Filipavičius pirmiausia pagyrė Ignalinos kolpingiečius, kurie savo aktyvia veikla yra žinomi visoje Respublikoje.

Tags: