tatico_Kava

KOLPINGO IR TATICO KAVOS BENDRYSTĖ

Kolpingo draugija pasisako už atsakingą gyvenimą ir solidarų veikimą. Draugija dirba tam, kad padėtų globaliai užtikrinti mūsų pragyvenimo šaltinių tvarumą. Esame įsitikinęs, kad atotrūkį tarp globalių pietų ir globalios šiaurės pirmiausia galima sumažinti per teisingą pasaulinę prekybą.

„Tatico“ projektas – pavyzdys kaip Tarptautinė organizacija savo darbu įgyvendina aukščiau minėtus principus. „Tatico“ tai – vystomojo bendradarbiavimo politikos švietimo Projektas, terpė lygiavertei Partnerystei ir kaip visa apimančios geros kavos Produktas.

Sąžiningas, teisingas, ekologiškas.

MŪSŲ TIKSLAS

Kolpingo Paderborne ir Hondūre narių tikslas – kurti naujus, stabilius ir nuo pasaulinės kavos rinkos nepriklausomus gaminimo ir pardavimo modelius bei koncepcijas. Taip prisidedant prie stabilesnės mažų kavos augintojų, Pietų Amerikoje, gyvenimo kokybės.  Pagrindinis mažų kooperatyvų paramos tikslas yra kuriant bendradarbiavimo struktūras skatinti ekologinį, socialinį ir ekonominį tvarumą.

NAUDA

Bendradarbiavimas naudingas abiem pusėms.  Skaidri ir sąžininga prekyba užtikrina mažiesiems kavos gamintojams – ūkininkams, Pietų Amerikoje, galimybes gauti geresnę medicininę priežiūrą, didina mobilumą bei prisideda prie ūkininkų šeimos narių švietimo užtikrinimo.

EKOLOGIŠKA PRODUKCIJA

Mūsų „Tatico“ kava atitinka sertifikuotus, ekologiškos produkcijos standartus. Mes laikomės Europos Sąjungos ekologinės žemdirbystės įstatymų ir vykdome visas reikiamas kontrolės priemones.

Nuoroda: ekologinis sertifikatas

KOKYBĖS GARANTIJA

Kavos auginimo procese nenaudojami jokie pesticidai, insekticidai ar cheminės trąšos. Remiantis Europos Sąjungos gairėmis laukai yra nuolatos prižiūrimi. Tai reiškia, kad kokybiškos pupelės skinamos optimaliomis sąlygomis. Prinokusios kavos vyšnios skinamos tik rankomis, taip užtikrinant aukščiausią jų kokybę. Kavos derlius džiovinamas ekologiškai ir natūraliai – kavos pupeles, džiovinant saulėje. Paruoštos pupelės pradeda šešių savaičių kelionę laivu į Langen kavos skrudinimo cechą, Medebach mieste, Sauerland regione.

SKRUDINIMO PROCESAS

KAVOS SKRUDINIMAS RANKOMIS

TATICO kava yra ypač aromatinga dėl švelnaus perdirbimo proceso, kurį naudoja „Langen“ kavos skrudinimo meistrai. Norėdami išgauti nepriekaištingą kavos skonį, mes naudojame švelnų rankinį – būgno skrudinimo metodą. Pupelės skrudinamos iki 20 ° C temperatūroje, iki 20 minučių. Sudėtingas skrudinimo procesas leidžia geriau atskleisti kavos aromatą ir savybes, nei ruošiant kavą pramoniniuose procesuose.

SKRUDINIMO EIGA

Būgnų skrudinimas yra sudėtingas rankinis darbas, daug švelnesnis nei pramoninis skrudinimas. Neapdorota kava – skrudinama besisukančiame būgne, paprastai kaitinamame dujiniu degikliu, daug žemesnėje temperatūroje palyginti su pramoniniu skrudinimu. Sukant būgną, kavos pupelės nuolat maišomos ir skrudinamos tolygiai. Tokiu būdu išsaugomos puikios kavos vaisių skonio ir išskirtinumo savybės.

ĮDOMUS FAKTAS – iš 1 kg. žalios kavos išgaunama maždaug 800 gr. šviežiai skrudintos kavos. Kavoje yra daugiau nei 800 skonių.

SVEČIUOSE PAS GAMINTOJUS

Mums svarbus tiesioginis kontaktas ir asmeniniai mainai. Mūsų darbas grindžiamas pasitikėjimu ir bendryste. Štai kodėl mes reguliariai lankomės pas savo kavos gamintojus.

Čia galite rasti įspūdžių iš šių kelionių.