2014-03-17 Konferencijoje Serbijoje – nauja pažintis su tarptautine Kolpingo bendruomene

Vasario pabaigoje Novi Sado mieste Serbijoje vyko Rytų ir Vidurio Europos kolpingiečių konferencija „Education activities and networking in Central and Eastern Europe“. Joje dalyvavo ir Lietuvos atstovai. Anot vieno iš dalyvių, Vilniaus Kolpingo šeimos atstovo Igno Mauzos, tai leido jiems susipažinti su kitų valstybių Kolpingo šeimų problemomis, iššūkiais ir patirtimi. „Dirbant grupėse stengėmės įsiklausyti į vienas kito problemas ir aktualius klausimus, rasti sprendimus, pasidalinti patirtimi ir pateikti pasiūlymus kaip tai būtų galima spręsti“,- sakė  Ignas ir pridūrė, jog labai džiaugėsi šiltu ir svetingu priėmimu, galimybe bent šiek tiek prisiliesti prie Balkanų tautos kultūros, susipažinti su itin įdomią istoriją turinčiu Novi Sado miestu. „Kaip Kolpingo jaunimui tai buvo tikrai neišdildomų įspūdžių, naujų pažinčių, patirties sėmimosi ir šiek tiek jaunatviškų, „šviežių“ idėjų įnešimo kelionė“, - sakė I.Mauza.

Kelionė nepraėjo veltui. „Grįžome į Lietuvą su nauju projektu, kuris gimė seminaro metu“, - pasakojo dalyvis. „Nuo šiol mėginsime skleisti A. Kolpingo idėjas gerų darbų pavidalu. Kaip pats A.Kolpingas yra pasakęs: „Kiekvienas žmogaus darbas ar kūrinys negali būti atitolęs nuo žmogaus vidinės dvasios, su kurios pagalba jis kūrė“. Todėl socialiniame tinkle Facebook ieškokite gerų darbų puslapio #RAKolping ir padėkite skleisti gerų darbų idėją.