2014-01-23 Organizuojami intensyvūs profesionalių slaugytojų-padėjėjų kursai

Lietuvos Kolpingo draugija organizuoja intensyvius slaugytojų – pagalbininkų kursus, kurių metu klausytojai įgis būtinų vokiečių kalbos, socialinės slaugos žinių bei praktikos. Baigus kursus laikomas egzaminas ir jį sėkmingai išlaikius gaunamas Europos Socialinės Priežiūros Sertifikatas (ECC).

Kursus organizuojanti Lietuvos Kolpingo draugija turi ilgalaikius partnerystės ryšius su įvairiomis socialinėmis Vokietijos organizacijomis, taip pat šiame projekte glaudžiai bendradarbiauja su Vokietijos ,,Caritas24“, todėl esant galimybei padeda legaliai įsidarbinti Vokietijoje.

Kursai prasideda kaskart susidarius grupei. Šiuo metu renkama nauja grupė nuo vasario 10 dienos.

Kursų kaina - 1700 Lt, trukmė- apie 1,5 mėnesio. Baigus kursus suteikiama partnerių vienkartinė stipendija (75 eurai).

ECC (European Care Certificate) yra Europos socialinės priežiūros sertifikatas, sukurtas remiant Europos Sąjungos “Mokymosi visą gyvenimą” programai. ECC sertifikato  išdavimas yra reglamentuojamas ECC valdybos, tarptautinės agentūros, atsakingos už ECC sertifikato naudojimą ir populiarinimą. Šis sertifikatas buvo sukurtas siekiant paskatinti darbuotojų mobilumą visoje Europoje ir sukurti vieningą požiūrį į socialinės priežiūros paslaugas. Šiuo metu ECC sertifikatai išduodami aštuoniolikoje ES šalių, tačiau siekiama, kad ECC apimtų visas ES valstybes. Lietuvoje vadovaujančiu partneriu tapo ir teisę suteikti laikyti ECC egzaminą bei išduoti sertifikatą turi Lietuvos Kolpingo draugija.

Registruotis el.paštu: vytaute.eismontaite@kolping.lt

Tel. pasiteirauti: 8-671 91404; arba 8-37 220030.